ARJEN als PERSOON

Arend Rooseboom (met als roepnaam Arjen) werd op dinsdagavond 4 augustus 1987 in Den Haag geboren als de eerste zoon van Arend Rooseboom en Jolanda Pol.

Is vernoemd naar zijn vader, grootvader, overgrootvader. Heeft een jonger broertje Sjoerd (23 januari 1997), fanatiek beoefenaar van zowel drums als keyboard. Sjoerd heeft dan ook vaak als muzikant klaargestaan.

Tussen 2013-2017 had Arjen bij stadsradiozender Den Haag FM zijn vaste rubriek De Biosbons waarin hij de nieuwste bioscoopreleases en filmfeitjes besprak.

Is sinds zijn jeugd al een bewonderaar van komieken Laurel & Hardy, Tommy Cooper en een groot fan plus imitator van zijn idool André van Duin.

Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands/Engels en daarnaast redelijk Duits/Frans.

ARJEN als ACTEUR

Al op zesjarige leeftijd ontwikkelde hij een passie voor acteren. Van 1993 t/m 2007 volgde hij lessen in acteren, zang en dans op Jeugdtheaterschool Rabarber en heeft opgetreden in adaptaties van beroemde toneelstukken, musicals en opera's.

Van 2010 t/m 2019 was hij lid als improvisatiespeler bij de grootste Haagse Theatersportvereniging Improfessioneel waarin vooral zijn komische timing, het spelen van gekke typetjes, plaatsen van punchlines en talent om 'on spot' een rijmend lied te verzinnen goed naar voren kwamen. In 2018 en 2019 stond hij op de planken met een eigen cabaretact over zijn aseksualiteit.

ARJEN als MAKER

Vanaf 2004 interesseert Arjen zich naast acteren eveneens in een carrière achter de schermen. Na het voltooien van de HAVO aan Christelijk College De Populier in 2004 ging hij 'Communicatie' studeren aan de Hogeschool Den Haag.

Deze studie brak hij echter na twee jaar, met een propedeuse, af om zich te focussen op 'Media Entertainment Management' aan de Hogeschool Rotterdam. Als regisseur/scenarioschrijver/cameraman/editor behaalde hij hier in 2011 zijn diploma.

In 2019 was hij gastfilmer bij de real life soap UTOPIA van John de Mol om daar een ​​lipdub uit te voeren met de bewoners.

Ook vervult hij sinds 2019 de functie van nieuwsredacteur bij het online magazine FilmTotaal waarvoor hij inmiddels al meer dan 3000 nieuwsberichten over zowel films als celebrities heeft geschreven.